لوله برق چیست ؟

لوله برق چیست و معرفی انواع آن - شرکت یزد پلیمر
آنچه می خوانید

امروزه پیشرفت های زیادی در صنعت ساختمان قابل مشاهده است. همه چیز به سمت مدرن و به روز شدن در حرکت است. اکنون در صنعت ساختمان سازی فقط المان ها و عناصری که به زیبایی ساختمان می افزایند قابل مشاهده هستند و بقیه استتار می شوند.

به عنوان مثال، دیگر سیم‌های برهنه را نمی‌بینید که از سقف عبور می‌کنند، زیرا این سیم‌ها به طور محتاطانه در داخل لوله های برق پنهان شده‌اند. بیشتر مردم، لوله برق را دیده‌اند، اما ممکن است با این اصطلاح آشنا نباشند. یک لوله برق را می توان به عبارت ساده به عنوان یک مجرایی که سیم های الکتریکی را حمل می کند توصیف کرد.

لوله برق یا در اصطلاح مجرا یا کاندوئیت برق، لوله ای است که برای هدایت الکتریسیته طراحی شده است. لوله های برق در واقع یک مسیر یا سیستم لوله کشی هستند که از سیم ها و کابل ها در برابر ضربه، رطوبت و بخار محافظت می کنند.

از این لوله ها برای اهداف مختلف از جمله سیم کشی برق و ارتقای زیبایی فضای داخلی ساختمان استفاده می شود. در واقع لوله های برق به منظور محافظت از منازل یا محیط های کاری در برابر آتش سوزی الکتریکی و همچنین به دلایل زیبایی شناختی (مانند ظاهر ساختمان ها) استفاده می شوند.

برای آشنایی بیشتر با لوله های کابلی به صفحه لوله پلی اتیلن کابلی مراجعه کنید.

آشنایی با انواع لوله برق

امروزه انواع مختلفی از لوله های برق موجود است. انتخاب نوع لوله برق توسط برق‌کار شما به کاربرد آن بستگی دارد.

1. لوله برق فلزی

یکی از محبوب ترین لوله های برق در بین کاربران، لوله های برق فلزی یا فولادی می باشند. جنس این نوع از لوله های برق همانطور که از نام آنها پیداست، از آهن می باشد. قابل ذکر است که این لوله با هدف محافظت و ایمن تر کردن کابل های برق مورد استفاده در سیم کشی سازه های مسکونی و صنعتی، به کارگیری می شود. این لوله ها قابلیت تحمل فشار بالا و همچنین پایداری در مواجهه به ضربه های مکانیکی و هجوم جانوران موذی را دارند.

لوله برق فلزی - شرکت یزد پلیمر

2. لوله های برق پی وی سی ( PVC )

پلاستیک سخت، ماده ای است که در تولید لوله های برق pvc به کار می رود. از انواع لوله برق پی وی سی می توان در زیر سقف های بتنی سازه ها استفاده نمود. این دسته از لوله ها مزایایی همچون عایق بودن، ضد زنگ زدگی و ضد اکسید شدگی، سبک بودن، قیمت ارزان، پایداری در مواجهه با مواد شیمیایی و … دارند. البته از معایب آن ها نیز می توان به قوی نبودن در برابر ضربه و حرارت اشاره کرد.

لوله برق پی وی سی ( pvc ) - شرکت یزد پلیمر

3. لوله برق گالوانیزه سرد

این لوله های برق از جنس فلز تولید می شوند. پس از تولید اولیه، فلز آنها با استفاده از پوششی از عنصر روی، مقاومت بالایی را در برابر زنگ زدگی کسب می کند و به عبارتی گالوانیزه می شود. کاربرد لوله های برق گالوانیزه سرد، معمولاً در بخش های داخلی سازه ها است. در واقع به کارگیری این دسته از لوله های برق در مناطقی که مرطوب هستند، به دلیل فابریک بودن لوله ها، موجب پوسیدگی و زنگ زدنشان می شود.

لوله برق گالوانیزه سرد - شرکت یزد پلیمر

4. لوله های برق گالوانیزه گرم

جنس لوله برق گالوانیزه گرم نیز از نوعی فلز می باشد. نحوه گالوانیزه کردن آن ها به این صورت است که از عناصری نظیر روی و کادمیوم برای روکش کردن آن ها و افزایش مقاومتشان در برابر خوردگی و زنگ زدگی استفاده می شود. به نوعی می توان گفت که این لوله ها طی روند گالوانیزه شدن، آبکاری می شوند تا کیفیت و مرغوبیت بیشتری بیابند. از این لوله های برق می توان در فضاهای خارجی ساختمان ها بهره گیری کرد.

لوله برق گالوانیزه گرم - شرکت یزد پلیمر

5. لوله های برق پلی آمید

تولید لوله های برق پلی آمید با استفاده از پلاستیک نرم صورت می گیرد. یکی از دلیل کاربرد فراوان و محبوبیت لوله های برق پلی آمید در ساختمان ها، وزن سبک آنهاست. از دیگر مزایای این لوله ها می توان به مواردی همچون انعطاف پذیری بیشتر، قیمت مقرون به صرفه نسبت به سایر لوله های برق، خاصیت ضد ضربه بودن و … اشاره کرد. البته عیب اصلی لوله های برق پلی آمید، قابلیت اشتعال آنهاست که می بایست هنگام خرید و استفاده در محیط های خاص، به این ویژگی توجه کرد.

لوله برق پلی آمید - شرکت یزد پلیمر

6. لوله های برق پلی اتیلن

لوله های برق پلی اتیلن نیز از پلاستیک نرم ساخته می شوند. این لوله ها در مقایسه با لوله های برق خرطومی، استحکام بیشتری دارند. لازم به ذکر است که از نظر قیمت، لوله های برق پلی اتیلن، قیمت بالاتری از لوله های برق پی وی سی دارند. لوله های پلی اتیلن به واسطه محکم بودنشان، در مواقع بتن ریزی، از آسیب رسیدن به مسیر عبور کابل ها در زیر سقف ها جلوگیری می کنند. از این رو در صنایع ساختمان سازی پرکاربرد هستند.

لوله برق پلی اتیلن - شرکت یزد پلیمر

7. لوله برق خرطومی پی وی سی

لوله های برق خرطومی که از جنس پی وی سی تولید می شوند، از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند. همچنین به راحتی به جهات مختلف خم می شوند. خاصیت غیر قابل اشتعال بودن، از مزایای مهم این دسته از لوله های برق است. البته از معایب آن ها نیز می توان به مقاوم نبودنشان اشاره کرد. معمولاً از لوله های برق خرطومی پی وی سی، در مناطق خشک بهره گیری می شود. در بازار می توان قطرهای مختلفی از این لوله ها را جست و جو کرد.

8. لوله برق خرطومی پلی آمید

انواع لوله برق خرطومی پلی آمید، نحوه عمل و کاربرد مشابهی با لوله های برق خرطومی پی وی سی دارند. شاید بتوان گفت تفاوت اصلی این لوله ها بعد از ماده مورد استفاده در تولیدشان، به قیمت این لوله ها بر می گردد. در واقع از نظر قیمتی، لوله های خرطومی پلی آمید گران تر از نوع پی وی سی هستند. این لوله ها عایق خوبی برای سیم ها و کابل های برق می باشند و در بسیاری از کاربردهای خانگی یا صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

9. لوله های برق خرطومی فلزی

لوله برق خرطومی در نوع فلزی نیز طراحی و تولید می شود. این لوله ها به صورت روکش شده عرضه می شوند. لوله های خرطومی فلزی انعطاف پذیری خوبی دارند. قابل ذکر است که مقاومت این لوله ها در مقابل دو نوع دیگر لوله های خرطومی بیشتر است. کاربرد این لوله ها به طور معمول در مسیر سیم کشی برق در تابلوهای صنعتی می باشد. در فضاهای کارگاهی و صنعتی نیز به راحتی می توان از این دسته از لوله ها استفاده نمود.

لوله برق خرطومی - شرکت یزد پلیمر

کاربرد لوله برق

لوله های برق اغلب در خانه ها، ادارات یا کارخانه ها برای محافظت از کابل های برق استفاده می شوند. عایق بندی هادی های الکتریکی و حرارتی عملاً مهم است. دلیل این امر این است که به جلوگیری از حوادث ناگوار قابل بروز که از انتقال جریان الکتریسیته ناشی می شوند، کمک می کند.

لوله های برق برای محافظت و ایجاد مسیری برای سیم کشی برق در یک ساختمان یا سازه استفاده می شوند. لوله های برق معمولاً برای سیم کشی پنهان و باز یا در جایی که ممکن است در معرض آسیب باشد ارائه می شوند. لوله ها بر اساس ضخامت دیوار طبقه بندی می شوند. انتخاب لوله های برق به کاربرد، کاربری، نوع ساختمان و … بستگی دارد. لوله های برق می توانند در تابلو برق های صنعتی، سیم کشی برق اماکن مسکونی، محیط های تجاری، اداری و … مورد استفاده واقع شوند.

مزایای لوله برق

استفاده از لوله برق مزایای متعددی دارد که مهم ترین آنها ایمنی است. برخی از مزایای دیگر عبارتند از:

  • محافظت از سیم ها و کابل های برق در مواجهه با عوامل آسیب زا و مخرب همچون ضربه مکانیکی، رطوبت و عوامل شیمیایی.
  • عمر طولانی دارد می توانید سال ها از آن استفاده کنید.
  • نصب آن آسان است.
  • ظاهر خوبی دارد و همچنین عاملی برای نظم و زیبایی در نمای سازه خواهد بود.
  • اندازه ها و انواع مختلف هادی ها را می توان به داخل یک مجرا کشید.
  • تغییرات مکرر سیم کشی را می توان به سادگی و با خیال راحت با استفاده از یک لوله یا کاندوئیت برق انجام داد.
  • جلوگیری از جریان گازهای قابل اشتعال به دلیل برخورداری از اتصالات باکیفیت و در نتیجه محافظت محیط و افراد از خطر آتش سوزی و انفجار.
  • سیم کشی کانال می تواند بر روی سطح دیوارها و سقف اجرا شود یا می تواند در زیر آن ها پنهان شود.
  • لوله را می توان در محدوده دمای محیط بسیار کم و بسیار بالا نصب کرد.
  • و … .

اتصالات مورد استفاده در لوله برق

انواع اتصالات لوله برق بسته به کاربرد و شرایط سیم کشی ممکن است مورد استفاده قرار گیرند.

  • بوشن : جهت اتصال دو لوله برق هم قطر استفاده می شود.
  • تبدیل : به منظور انشعاب گیری یک لوله کم قطر از یک جعبه تقسیم سه یا چهار راهه، مورد استفاده قرار می گیرد.
  • زانو یا دو راهی : به جهت اتصال نود درجه ای دو لوله از جنس فولادی، از این اتصالات بهره گیری می شود.
  • اتصالات در دار : در مواقعی که طول لوله زیاد یا تعداد خم بالا در مسیر سیم کشی مورد نیاز باشد، از اتصالات در دار همچون دوراهی، سه راهی و زانویی در دار استفاده می شود.
  • جعبه تقسیم : جعبه تقسیم ها در انواع گرد و چهارگوش به منظور ارتباط لوله های برق با هم و نیز انشعاب گیری از سیم ها، کاربرد دارند.

قیمت لوله برق

قیمت لوله برق به عوامل مختلف و متعددی بستگی دارد. جنس لوله، اندازه و ابعاد لوله، نوع لوله، قطر لوله و … از عواملی هستند که می توانند بر قیمت نهایی لوله های برق تأثیرگذار می باشند. علاوه بر عوامل فوق، کاربردی که قرار است لوله برق در آن بکارگیری شود و متراژ لوله مورد نیاز نیز، بر قیمت آن مؤثر خواهند بود.

بهترین زمان مورد استفاده از لوله برق چه زمانی است ؟

همانطور که پیشتر گفته شد، لوله برق المانی است که به جهت حفظ ایمنی سیستم های عبور دهنده جریان و نیز ارتقای زیبایی و نمای سازه مورد استفاده واقع می شود. با توجه به اینکه این لوله ها، مجرایی برای عبور سیم کشی ها هستند، بهترین زمان برای استفاده از لوله های برق، قبل از شروع ساخت و ساز عنوان می شود.

در انتخاب جنس لوله برق شرایط محیطی ملاک است یا خیر؟

توجه به شرایط محیطی در انتخاب جنس و نوع لوله برق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طور مثال عواملی نظیر رطوبت، گرما، مواد شیمیایی و مواد خورنده و … از جمله عواملی هستند که بر کارایی و سلامت لوله های برق مؤثر می باشند.
در نتیجه با توجه هر محیط و اقلیمی، می بایست جنس و نوعی از لوله های برق را انتخاب کرد که حداکثر بازدهی، بهره وری و طول عمر را داشته باشند.

شرکت یزد پلیمر و خرید لوله برق

شرکت یزد پلیمر به جهت بهره گیری از به روزترین فناوری ها و باکیفیت ترین مواد در تولید محصولات، آماده عرضه انواع لوله برق به متقاضیان خرید لوله برق می باشد. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد لوله برق شرکت یزد پلیمر و خرید این نوع لوله با شماره 03537272363 تماس بگیرید یا در واتساپ به شماره 09021515752 پیام دهید.

مقالات مرتبط

مقالات مرتبط
لوله برق upvc خم سرد چیست - شرکت یزد پلیمر
لوله UPVC

لوله برق خم سرد upvc چیست ؟

لوله برق خم سرد upvc برای سیم ها و کابل های برق نقش محافظتی دارد. این لوله ها از سایش،

اتصالات پلیمری چیست ؟ - یزد پلیمر
لوله‌ پلی اتیلن

اتصالات پلیمری چیست ؟

رابط میان لوله ها، اتصالات هستند که با کمک آن ها می توان برای تغییر سایز، تغییر مسیر و انشعاب

لوله پلی اتیلن pe80 - یزد پلیمر
لوله‌ پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن pe80

لوله‌های پلی اتیلن از جمله محصولاتی هستند که کاربرد بسیار زیادی در صنایع دارند. این گونه محصولات با توجه به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.