مواد اولیه لوله‌ پلی پروپیلن چیست؟

مواد اولیه لوله پلی پروپیلن - یزد پلیمر
آنچه می خوانید

امروزه یکی از پلیمر‌های بسیار پر مصرف در جهان و در صنایع متفاوت، پلی پروپیلن می‌باشد. پلی پروپیلن انواع بسیار متفاوتی دارد و با توجه به کاربرد آن در گرید‌های متفاوتی تولید و در بازار ارائه می‌شود. پلی پروپیلن را با نام اختصاری PP نیز می‌شناسند.

در این متن می‌خواهیم در مورد لوله پلی پروپیلن چیست، مواد اولیه لوله پلی پروپیلن، معایب و مزایای آن صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی لوله پلی پروپیلن

همانطور که در ابتدا گفتم پرمصرف ترین پلیمر، پلی پروپیلن می‌باشد. لوله پلی پروپیلن از راندوم کوپلیمر نوع 3 تولید می‌شود. لوله‌های پلی پروپیلن از سبک ترین و مقاوم ترین لوله‌های موجود در بازار می‌باشند. لوله‌های پلی پروپیلن در مقابل سایش و جوشکاری مقاومت بسیاری دارند.

این لوله‌های عایق‌های بسیار خوبی در برابر حرارت و الکتریسیته هستند. مواد شیمیایی و فیزیکی بر روی لوله‌های پلی پروپیلن تاثیری ندارد به همین خاطر در انتقال مایعات و انواع سیالات و … از این لوله‌ها استفاده می‌شود.

انواع مواد اولیه لوله پلی پروپیلن

هنگام تولید لوله‌های پلی پروپیلن از یک نوع مواد اولیه استفاده نمی‌شود بلکه، از چندین نوع مواد اولیه در لوله پلی پروپیلن استفاده می‌شود. به همین دلیل پلی پروپیلن‌ها دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. در تولید پلی پروپیلن‌ها از گرانول‌های پلی پروپیلن استفاده می‌شود. به نوعی می‌توان گرانول‌ها را ضایعات کارخانجات تولیدی و مواد پتروشیمی‌ها و … نیز توضیح داد.

اصلی ترین ماده‌ای که در تولید لوله‌های پلی پروپیلنی نقش دارد، گرانول‌ها هستند. این ضایعات و دور ریز‌ها را تحت یک سری شرایط خاص و با فرمولاسیون جدید با سایر مواد ترکیب می‌کند. برای ساخت لوله‌های با کیفیت بالاتر مواد اولیه با درجه خلوص بالاتر بسیار اهمیت دارد.

برای دستیابی به کیفیت بالاتر باید مواردی چون : شاخص گرانروی مواد، دانسیته، استحکام کششی، مقاومتی که در مقابل ضربه دارد و موارد دیگر را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.

لوله‌های پلی پروپیلن در نوع لوله سبز و لوله سفید تولید می‌شوند که هر کدام خصوصیات مخصوص به خود را دارند. در تولید لوله‌های پلی پروپیلن به خاطر افزایش ویژگی‌ها و مزایای لوله‌ها از مواد‌ها دیگری نیز استفاده می‌شود. که از جمله این مواد می‌توان به مواد معدنی اشاره کرد.

مواد معدنی باعث می‌شود که، لوله‌های پلی پروپیلن انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند. کاربرد لوله پلی پروپیلن به دلیل استفاده از مواد معدنی در تولید آن‌، زیاد است. این لوله‌ها به راحتی قابلیت برش خوردن و همچنین باز و بسته شدن را دارند. لوله های پلی پروپیلن به سه دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند.

1- دسته‌ی اول پلی پروپیلن‌ها کوپلیمر ضربه ای PP-B است. این پلی پروپیلن‌ها در مقابل ضربه مقاومت بسیار بالایی دارند. همچنین از استحکام و دوام بالایی نیز برخوردار هستند. به توجه به ویژگی‌های این نوع پلی پروپیلن از آن‌ها در لوله‌های فاضلابی فشار پایین استفاده می‌شود.

2- دسته ی دوم پلی پروپیلن‌ها هموپلیمر PP-H است. این نوع از پلی پروپیلن‌ها دارای ویژگی مکانیکی بوده و در مقابل خورندگی مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند. به همین خاطر از این نوع از پلی پروپیلن‌ها در صنایع مختلف استفاده می‌شود.

3- دسته‌ی سوم پلی پروپیلن‌ها کوپلیمر راندم PP-R است. این نوع از پلی پروپیلن‌ها پایداری بسیار بالایی در مقابل مواد شیمیایی، دما و فشار بالایی دارند. عمر این لوله‌ها زیاد است. به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و دما از این لوله‌ها در لوله کشی‌های آب سرد و گرم ساختمان استفاده می‌شود.

ویژگی لوله پلی پروپیلن و معایب لوله پلی پروپیلن

همانطور که در بخش بالا گفتیم مواد اولیه لوله پلی پروپیلن‌ها متفاوت است. این مواد متفاوت باعث ایجاد ویژگی‌های متفاوتی شده به گونه‌ای که کاربرد این لوله‌های پلی پروپیلن بسیار بیشتر از دیگر لوله‌ها است. قطعا می‌دانید که هر محصولی دارای ویژگی، مزایا و معایبی است. در ادامه مزایا و معایب لوله پلی پروپیلن را برای شما شرح می‌دهیم.

مزایا لوله پلی پروپیلن

لوله‌های پلی پروپیلن در مقابل مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارند. با محیط زیست سازگار هستند. هزینه و مدت زمان انجام کار نسبت به مدل‌های دیگر کمتر است. کمترین احتمال مشکل را در زمان جابجایی و حمل و نقل دارد.

نرمی و حالت پذیری در لوله‌های پلی پروپیلن به دلیل ماده‌ای است که، در تولید آن‌ها به کار رفته است به همین دلیل در مقابل صدمات احتمالی، آسیب کمتری می‌ببیند. لوله‌های پلی پروپیلن به دلیل انعطاف پذیری خوبی که دارند در مناطق زلزله خیز کارایی بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند. این لوله‌ها بر خلاف لوله‌های فلزی استحکام کششی خوبی دارند. اگر در طولانی مدت، تحت فشار زیادی باشند، نمی‌شکنند.

معایب لوله پلی پروپیلن

عبور نور و اکسیژن، یکی از معایبی که لوله پلی پروپیلن دارد. یکی دیگر از معایب لوله‌های پلی پروپیلن انبساط طولی است. این لوله‌ها بر خلاف لوله‌های 5 لایه و یا لوله‌های فلزی دارای لایه‌ی از فلز نیستند. به همین دلیل بهتر است این لوله‌ها را به دیوار یا زیر پوششی از مصالح ساختمانی و ملات قرار دهید.

خرید و قیمت لوله پلی پروپیلن از شرکت یزد پلیمر

قیمت لوله پلی پروپیلن بسیار متفاوت است و نمی‌توان قیمت دقیقی برای آن بیان نمود. چرا که لوله پلی پروپیلن انواع مختلفی دارد که، در سایزهای متفاوتی تولید می‌شوند. به دلیل تفاوت در مواد اولیه لوله پلی پروپیلن، این لوله‌ها دارای خواص متفاوتی هستند و به همین خاطر قیمت خرید هر کدام با دیگری متفاوت است.

مقالات مرتبط

مقالات مرتبط
لوله PPR چیست؟ - یزد پلیمر
لوله پلی پروپیلن

لوله PPR چیست؟

از اوایل دهه‌ی 90 میلادی استفاده از لوله PPR یا لوله‌های پلی پروپیلن افزایش یافت. این لوله‌ها به دلیل دوام

لوله پلی پروپیلن تک لایه - یزد پلیمر
لوله پلی پروپیلن

لوله پلی پروپیلن تک لایه

تصور لوله پلاستیکی مقاوم در برابر پوسیدگی و اکسایش، بسیاری از مردم را در بدو ورود لوله پلی پروپیلن تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.