نحوه لوله کشی UPVC

نحوه لوله کشی UPVC - یزد پلیمر
آنچه می خوانید

اجرای لوله کشی UPVC مانند دیگر روش‌های لوله کشی یک سری مراحل آماده سازی اصولی دارد. برش لوله ها، انجام اتصالات و روش اجرای نهایی لوله کشی UPVC شامل مراحل زیر است:

  1. در ابتدا لوله UPVC را به اندازه که نیاز داریم در زاویه 90 درجه برش می‌دهیم.
  2. بعد از آن لوله‌های برش داده شده را با دستگاه مخصوص که به آن فرز می گویند، در اندازه 4 تا 6 میلی‌متر از لبه لوله با زاویه 15 درجه برش بزنید.
  3. بعد از آن شما باید از ماده مخصوص برای تمیز کاری لبه اتصالات لوله UPVC استفاده کنید.
  4. شما می‌توانید از پرایمر برای نرم کردن سطح سخت لوله‌ها استفاده کنید. پرایمر باعث شده تا چسبی که برای اتصالات استفاده می‌شود، نفوذ بهتری داشته باشد.
  5. در این مرحله لوله ها که در جهت معکوس برش خورده را به یکدیگر متصل می کنید و سپس لوله ها را چسب کاری می کنید.
  6. دقت کنید که حتما مرحله چسب کاری باید بلافاصله بعد از نرم کردن سطح لوله با پرایمر در دو سر اتصالات انجام گیرد.

نکته: توجه داشته باشید مراحل نصب و نحوه لوله کشی UPVC گرچه به نظر ساده می آید ولی با حساسیت ها و ظریف کاری های تخصصی همراه است. بنابراین اگر در این زمینه سررشته ای ندارید، بهتر است برای انجام چنین کارهایی حتما از متخصص کمک بگیرید.

نحوه اتصالات چسبی لوله UPVC در شرایط آب و هوایی

1- شرایط آب و هوایی گرم

در شرایط آب و هوای گرم، ۳۵ درجه سانتیگراد و بالاتر، باید یکسری دستورالعمل ها را برای عملیات چسب کاری لوله و اتصالات PVC در نظر بگیرید، تا مطمئن شوید که اتصال نشتی ندارد. البته باید بدانید که این نوع از چسب‌ها حاوی حلال‌های شیمیایی قوی هستند که در دماهای بالا و در هنگام وزش باد، سریع‌تر تبخیر می‌شوند.

نکته حیاتی این است که، برای لوله‌های PVC در مناطق روباز و یا زمانی که زیر نور خورشید نگهداری می‌شوند، دمای لوله 15 درجه سانتی گراد بیشتر از دمای محیط خواهد بود.
البته این مورد هم مهم است که چسب سریع‌تر و عمیق‌تر به سطوح گرم نفوذ می‌کند. بنابراین باید برای جلوگیری از به وجود آمدن حفره‌های چسب در داخل اتصالات و یا سوکت‌های لوله، از استفاده بیش از حد چسب برای اتصالات جلوگیری کنید. شما باید چسب اضافی را از روی اتصالات در اسرع وقت پاک کنید.
برای چسب کاری در محیط های گرم بهتر است یک سری اصول مهم و حیاتی را رعایت کنید که شامل:

  1. چسب‌ها و کلینرها را در یک محیط سرد و تاریک نگهداری کنید.
  2. لوله‌ها و اتصالات را هم قبل از عملیات چسب کاری در یک محیط تاریک نگهداری کنید.
  3. سطوحی که قرار است به یکدیگر متصل کنید را قبل از اینکه از چسب استفاده کنید با یک پارچه، تمیز و خشک کنید.
  4. بهتر است این عملیات چسب کاری را در ساعات اولیه صبح که هوا خنک‎تر است انجام دهید.
  5. زمانی که برای سطوح اتصال چسب کاری انجام شد باید تا زمانی که چسب هنوز خیس است اتصال را انجام دهید.
  6. قبل از استفاده از چسب، آن را به خوبی هم زده یا تکان دهید.
  7. قبل از اینکه بخواهید از سیستم استفاده کنید و فشار بیاورید باید حداقل بگذارید 24 ساعت از اتصالات بگذرد تا به خوبی به هم بچسبند. البته باید توجه داشته باشید که برای اندازه‌های بالاتر از ۸ اینچ، حداقل باید ۴۸ ساعت فرصت بدهید.

2- شرایط آب و هوایی سرد

آب و هوای سرد نیز می‌تواند شرایط خاصی را برای انجام کار لوله‌کشی UPVC به وجود بیاورد. چسب لوله و اتصالات یو پی وی سی مقاومت بسیار زیادی در برابر سرما دارند. همچنین از ویژگی خشک کردن متعادل و یک نوع پایداری مناسب در دمای زیر انجماد برخوردارند. بنابراین شما می توانید به راحتی اتصالات لوله کشی UPVC را در دمای زیر 15 درجه هم به راحتی و با خیال آسوده انجام دهید.
نکته قابل توجه این است که در آب و هوای سرد، چسب با سرعت کمتری به لوله نفوذ می‌کند و پلاستیک در برابر حمله مقاوم‌تر است. بنابراین شما باید از یک پرایمر بسیار مناسب برای این شرایط آب و هوایی استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که لوله های UPVCمقاومت بالایی در مواجهه با دماهای پایین دارند و به دلیل کاهش دادن سرعت تبخیر حلال در آب و هوای سرد، به زمان بیشتری برای آماده سازی جهت اتصال نیاز دارند. یک سری موارد را باید در زمان اجرای لوله کشی در آب و هوای سرد رعایت کنید که شامل موارد زیر است:

  1. در ابتدا لازم است که محیط در زمان اجرای کار گرم شود.
  2. برای اینکه پرایمر و چسب در حالت مایع باقی بمانند باید در دمای 4درجه نگهداری شوند.
  3. شما باید رطوبتی که به خاطر یخ و برف بر روی سطوح و انتهای لوله‌ها به وجود آمده است را، تمیز کنید.
  4. لوله، اتصالات و شیرآلات باید قبل از اینکه پرایمر و چسب استفاده شوند، در یک دمای یکسان قرار بگیرند.
  5. شاید لازم باشد برای نرم کردن سطوه اتصال، از پرایمر چندین بار استفاده کنید.
  6. قبل از انجام عملیات تست فشار، شما باید مدت زمان طولانی تری را برای عمل آوری کار اختصاص بدهید.

3- شرایط گرم و مرطوب

رطوبت اغلب مواقع به گرما وابسته است و باعث می شود که زمان عمل آوری چسب تحت تاثیر قرار بگیرد. البته این موضوع هم مهم است که هرچقدر یک محیط مرطوب تر باشد بنابراین در هوا هم فضای کمتری برای تبخیر حلال وجود دارد. یک قاعده ی کلی برای چنین شرایطی این است که لوله ها در محیط های مرطوب یا نمناک، باید 50 درصد بیشتر زمان نرمال خود، عمل آوری شوند. بنابراین در چنین شرایطی چسب کاری زمان بیشتری می طلبد.

ویژگی‌های لوله UPVC

لوله‌های upvc یک سری ویژگی‌ها و مزایاهای خاصی دارند که آن‌ها را نسبت به سایر لوله‌ها متمایز می‌کند که برخی از این موارد را در زیر به طور موردی آورده ایم:

  1. دارای طول عمر بالا
  2. دارای مقاومت در برابر شعله
  3. دارای خواص هیدرولیکی مناسب
  4. دارای استحکام کششی بلند مدت
  5. دارای مقاومت شیمیایی و بیوژیکی بالا
  6. دارای سرعت و سهولت نصب و کارگذاری
  7. دارای مقاومت در برابر خوردگی و ساییدگی
  8. دارای مقاومت در برابر فشارهای داخلی و خارجی
  9. دارای اتصال به روش چسبی و واشر آب بند لاستیکی
  10. صــاف و صیقـلی بــودن جـداره داخلـی و خـارجـی و عـدم رســوب گـیــری

در این جا برخی از ویژگی های مهم این نوع از لوله های upvc را به طور خلاصه برای شما توضیح داده ایم که شامل:

– مقاومت بالا در برابر خوردگی: لوله های یو پی وی سی نسبت به سایر لوله ها مثل لوله های چدنی و گالوانیزه، مقاومت بالاتری نسبت به خوردگی، اسید های قوی و قلیای، پوسته پوسته شدن و زنگ زدگی دارند. بنابراین وقتی از این نوع لوله ها استفاده کردید نیازی نیست نگران زرد شدن آب باشید.

– اصطکاک کم در مقابل سیالات: ضریب زبری لوله UPVC فقط ۰.۰۰۹ است و این موضوع باعث شده تا سطح بسیار صافی داشته باشد و مقاومت کمی را در مقابل حرکت سیالات از خود نشان دهد.

– استحکام مکانیکی بالا: لوله UPVC در برابر فشار زیاد آب و ضرباتی که ممکن است به آن وارد شود، مقاومت و استحکام بالایی دارد. این لوله می‌تواند به مدت یک ساعت فشار 110 اتمسفری را تحمل کند و ترک نخورد.

– بهداشتی و غیرسمی: لوله یو پی وی سی از یک سیستم عاری از نمک استفاده می کند. این لوله به سبب داشتن چنین مزیتی کیفیت آب را تحت تاثیر قرار نمی دهند و موارد داخلی آن را دچار تغییر نمی کنند.

– بافت سبک و نصب آسان: تراکم لوله یو پی وی سی یک پنجم چدن معمولی است و به همین دلیل حمل و نقل و نصب آن بسیار آسان تر انجام می شود. اتصالات یو پی وی سی با استفاده از خمیر چسب مخصوص یا مهر و موم‌های الاستیک انجام می‌شود.

– مقاومت مناسب در برابر نفوذ آب: این لوله‌ها را می‌توان ۱۵ دقیقه پس از نصب مورد استفاده قرار داد. مقاومت اتصالات لوله UPVC به 12.5/C یا بیشتر خواهد رسید و حتی این مقاومت پس از سال‌ها استفاده نیز کاهش نخواهد یافت.

کاربرد لوله و اتصالات UPVC

ترکیب خاص لوله های یو پی وی سی باعث شده است تا آن را برای بسیاری از پروژه های ساختمانی و صنعتی به کار ببرند. برخی از موارد کاربرد این نوع لوله ها را در زیر آورده ایم که شامل:

  1. لوله‌کشی آب شهری
  2. سیستم‌های آبیاری قطره‌ای
  3. لوله‌های حمل آب باران و ناودان
  4. عایقی برای سیم‌های انتقال اطلاعات
  5. انتقال مواد شیمیایی
  6. ساخت درب و پنجره: جالب است بدانید که بیشتر کارگاه‌های مدرن تولید درب و پنجره از ماده اولیه یو پی وی سی برای تولید محصولات خود استفاده می‌کنند. زیرا این مواد اولیه عمری طولانی دارد وهمچنین در مقابل شرایط آب و هوایی مختلف دوام خوبی دارند.

مقالات مرتبط

مقالات مرتبط
لوله PPR چیست؟ - یزد پلیمر
لوله پلی پروپیلن

لوله PPR چیست؟

از اوایل دهه‌ی 90 میلادی استفاده از لوله PPR یا لوله‌های پلی پروپیلن افزایش یافت. این لوله‌ها به دلیل دوام

لوله PVC-U فاضلابی شرکت یزد پلیمر
لوله UPVC

لوله PVC-U فاضلابی

در لوله و اتصالات شبکه مخصوص فاضلاب از لوله‌های یو پی وی سی و پلی پروپیلن استفاده زیادی می‌شود. لوله

آشنایی کامل با لوله استخری - یزد پلیمر
لوله UPVC

معرفی و آشنایی با لوله استخری

لوله استخری از جمله اتصالات و لوله هایی است که برای فضای استخر استفاده می شود. این لوله ها، ویژگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.